recept: Húsvéti tekercs, Kifőzde
Húsvéti tekercs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg kicsontozott karaj,
8 tojás,
3 zsemle,
1 szál lángolt kolbász,
20 dkg húsvéti sonka,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
só, ételízesítő, bors, gyömbér és a sonka főzőleve


A karajt éles, hosszú pengéjű késsel hosszában, a gerinccel párhuzamosan, spirálisan be kell vágni, hogy egyetlen hatalmas szelet húsunk legyen.
Ezt kiterítve, kicsit megklopfoljuk, hogy egyenletesebb legyen a vastagsága. Közben arra is ügyeljünk, hogy lehetőleg téglalap alakú szeletünk legyen. Megszórjuk ételízesítővel és félretesszük.
(Ha most eldobod az egeret és azt mondod, menjek a fenébe, mi nem kéne még, hát igazad van. De ha végigcsinálod, rájössz, hogy megérte! :-))
Megfőzünk keményre 6 tojást és az apróra vágott hagymával, tejben áztatott zsemlékkel, 2 nyers tojással, az igen apróra vágott sonkával tölteléket keverünk belőle. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pici őrölt gyömbért is tehetünk bele.
A tölteléket rákenjük a húsra, a négy szélén 2 cm-es üres helyet hagyunk, majd a közepére tesszük a megmosott és méretre kurtított lángolt kolbászt, és óvatosan-keservesen feltekerjük, a végeit benyomkodjuk, ahol kell, megtűzzük hústűvel vagy fehér cérnával összevarrjuk (ez a jobb megoldás).
Zsírral kikent sütőedénybe tesszük, megkenjük olvasztott zsírral, aláöntünk egy kevés sonkalevet, és forró sütőben pirosra sütjük. Közben többször meg kell kenni zsírral és sonkalével felváltva, hogy szép piros legyen a teteje. Ha kész, 1 dl sonkalét öntünk alá és lefedve, kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni kb. fél órát, könnyebben szeletelhető.
Rizibizivel és fejessalátával tálaljuk. Egyszerűen kolosszális húsvéti ebéd.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: keménytojás
 húsvéti sonka
 rizibizi
 fejessaláta

Forrás: Saját kreáció.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.01. Utoljára frissítve: 2009.02.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 05:41:22 - 1.55)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez